Contacteer ons

Nieuws

Mensen met déze sterrenbeelden kunnen dus prima met wat minder slaap

Gepubliceerd

op

Baal je als je niet gelijk in slaap valt, omdat je bang bent dat je je de volgende dag zo slap als een vaatdoek voelt? Sommigen hoeven niet te piekeren.

Want de een kan beter tegen een korte nacht dan de ander, blijkt. En dat heeft weer allemaal te maken met je sterrenbeeld.

Mensen met één van deze drie sterrenbeelden kunnen namelijk prima functioneren met wat minder slaap:

Ram (21 maart – 20 april)

Rammen zijn avontuurlijk en van nature erg energiek. Ze zitten altijd bomvol ideeën, plannen en activiteiten. Een volle agenda? Daar kijken ze niet van op. En daar doen ze ook niet moeilijk om. Een nachtje wakker liggen is dan ook geen probleem: ze krijgen alsnog alles af die dag wat ze af willen maken. Ze zijn enthousiast en staan te trappelen om nieuwe dingen uit te proberen. Ze doen er alles aan om hun doelen te halen. Slaap of geen slaap.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn moedig en dominant én weten goed wat ze willen. En dat krijgen ze ook. Ze laten zich niet snel uit het veld slaan als ze eens wat minder slaap krijgen. Goed, ze kunnen soms wat koppig zijn, maar ze zijn ook ambitieus en menslievend. Ze hebben wat minder slaap nodig dan anderen: ze doen wat ze moeten doen en doen dat ook nog eens met een dosis liefde. En als ze eens een keer moe zijn, dan maakt dat niet uit.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbokken zijn gedisciplineerd, verantwoordelijk en jagen altijd een doel na. Ze willen elke dag weer iets moois bereiken, iets afmaken, iets halen. Dat maakt ze leergierig en actief: ze zijn altijd bezig. Ze zijn altijd op zoek. En daar maken ze energie voor: of ze nou slecht slapen of niet. Het zijn bovendien echte levensgenieters en vinden mokken en klagen maar zonde van hun tijd.

Dus heb je een rotnacht achter de rug waarin je tig schaapjes moest tellen? Geen zorgen. Jij kan dit.

Bron: Viva, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Nieuws

Forse boete voor rokende ouders in de auto

Gepubliceerd

op

Door

In België kunnen rokende ouders in de auto vanaf september op een flinke boete rekenen. Word je daar met een sigaret achter het stuur betrapt en zitten er kleintjes achterin? Dan mag je je portemonnee trekken en 200 euro betalen.

Het wetsvoorstel voor een rookverbod in auto’s met kinderen onder de 16 jaar werd unaniem aangenomen door het parlement in Vlaanderen. Vanaf september zal de Controledienst Tabak en Alcohol dit in België gaan controleren.

Rokend je kind afzetten
De controles op rokende ouders in de auto zullen voornamelijk plaatsvinden op plekken rond de basisschool, crèche of het kinderdagverblijf. Ouders die al rokend hun kinderen hier met de auto afzetten, kunnen een boete van 200 euro krijgen. “Op die plekken is geen discussie mogelijk over de leeftijd van de kinderen”, zegt Paul van den Meerssche. Hij is hoofd van de Controledienst.  “Een groot deel van de samenleving steunt deze maatregel. Niemand heeft begrip voor ouders die hun kind aan de crèche afzetten terwijl ze roken.”

Nog niet in Nederland
In Nederland is er nog geen verbod op roken in de auto in het bijzijn van kinderen. Er zijn tot nu toe ook nog geen plannen om zo’n verbod in te stellen. Het is lastig te controleren. “We hebben in Nederland een veel bredere preventie-aanpak en we hopen dan ook dat mensen zélf de keuze maken om niet te gaan zitten roken met een kind op de achterbank”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bron: RTL Nieuws, Libelle Beeld: iStock

Lees verder

Nieuws

Ja, echt! In deze dingen zijn linkshandigen écht beter dan rechtshandigen

Gepubliceerd

op

Door

Vroeger werd linkshandigheid geassocieerd met hekserij, de duivel en boosaardigheid. Dat is gelukkig al járen niet meer zo. 

Het is vandaag Linkshandigendag en wat kunnen we dan beter doen dan alle linkshandigen in het zonnetje zetten? Daarom op een rijtje waar linkshandigen allemaal beter in zijn dan rechtshandigen:

1. Talenkennis
Volgens neuropsycholoog Guy Vingerhoets zijn de hersenen van linkshandigen iets anders georganiseerd. Dit heeft enkele voordelen: “Onder de MRI-scanner valt op dat de verdeling van functies over de hersenhelften bij linkshandigen minder sterk is dan bij rechtshandigen”, legt hij uit aan HLN.be. Zo zit het taal- en motorische gebied bij rechtshandige vooral links en bij linkshandigen is het verdeeld over de 2 helften. Hierdoor kunnen linkshandigen beter switchen en begrijpen en leren ze talen veel beter en sneller.

2. Wiskundeknobbel
Linkshandigheid wordt al jaren gelinkt aan intelligentie. Zo hebben zij bijvoorbeeld betere wiskundige vaardigheden dan rechtshandigen. Uit onderzoek blijkt dat de kans hierdoor groter is dat een linkshandige uitgroeit tot een genie. Bij mensen met een linkshandige voorkeur is de rechterhersenhelft beter ontwikkeld dan bij rechtshandigen, waardoor ze onder andere meer ruimtelijk inzicht hebben. En ook hier geldt dat linkshandigen een verbeterde connectie hebben tussen de 2 hersenhelften, waardoor ze beter en sneller informatie kunnen verwerken.

3. Sporten
Waar linkshandigen echt in uitblinken zijn sporten als tennis, schermen en boksen. Maar waar komt dit door? “Linkshandigen lopen niet per se sneller of springen niet hoger dan rechtshandigen”, zegt Matthieu Lenoir, professor van de Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de UGent. “Maar bij sporten waarbij tactisch inzicht en verrassing belangrijker zijn dan fysieke kracht, hebben ze een streepje voor.”

Wie links is, kan zijn of haar tegenstander makkelijker verrassen, want die laatste is doorgaans rechts en niet gewend aan een opponent die met links speelt of vecht. Dit komt simpelweg omdat ze die minder vaak tegenkomen. Ook bij volleybal en voetbal zijn linkshandigen in het voordeel. Dit komt doordat ze vaak goed zijn in beide kanten. Hierdoor zijn de linkshandigen breder inzetbaar en ook nu kunnen ze de andere spelers beter verrassen en dus ook makkelijker scoren.

4. Oplossing
Linkshandigen leren van jongs af aan al denken in oplossingen. Aangezien we in een rechtshandige wereld leven, kan het voor linkshandigen soms lastig zijn om te kunnen participeren. Scharen, blikopeners, schrijven met een inktpen… linkshandigen leren er vanzelf mee omgaan omdat ze gedwongen worden naar oplossingen te zoeken. Dit doen ze automatisch ook voor andere situaties.

5. Beter in bed
In een enquête onder 10.000 Amerikanen werd gevraagd hoe tevreden ze waren over hun sexleven. Opvallend was dat maar liefst 86% van de linkshandigen liet weten ‘zeer tevreden’ te zijn in bed. Een groot verschil met de 15% bij de rechtshandigen. In een rechtshandige wereld moeten linkshandigen vaak improviseren. Misschien komt die creativiteit ook tot uiting in de slaapkamer, zou wellicht de verklaring kunnen zijn. Toch moeten we deze resultaten wel met een korreltje zout nemen, want de enquête is uitgevoerd ter promotie van een speeltje dat perfect zou zijn voor de rechtshandigen.

Bron: HLN.be, Scientias, Libelle Beeld: iStock

Lees verder

Gezondheid

Waarom het verkeerd dragen van je tas ervoor kan zorgen dat je haren uitvallen

Gepubliceerd

op

Door

Een vrouw gaat het huis niet uit zonder handtas. Maar wist je dat deze tas ook nadelen heeft? Zo kan het bijvoorbeeld haaruitval veroorzaken.

Maar dit ligt wel aan hoe je je tas (en je haar) draagt.

Dunner
Heeft de kapper je toevallig al eens gevraagd aan welke kant je je schoudertas draagt? Dat doet ze niet zonder reden. Je haar kan namelijk een stuk dunner zijn aan bepaalde kant en dat kan komen door de manier waarop je je tas draagt.

Afbreken
Dit heeft dus niks met die hete stijltang of de chemische verf te maken. Het hengsel van je tas kan namelijk aan je haar trekken, waardoor het afbreekt. Normaal merk je hier niet zoveel van, maar als dit veel gebeurt, kan je haar aan één kant dunner worden.

Oplossing
De enige oplossing hiervoor is dat je er goed voor zorgt dat je haar niet vast komt te zitten onder het hengsel. Dit kun je doen door er goed op te letten of door je haar vast te dragen. Je zou eventueel ook je handtas van schouder kunnen wisselen, maar dat is aan het begin heel gek als je dit niet gewend bent.

Bron: Grazia, Libelle Beeld: iStock

Lees verder

Trending