Contacteer ons

Nieuws

Mensen met déze sterrenbeelden kunnen dus prima met wat minder slaap

Gepubliceerd

op

Baal je als je niet gelijk in slaap valt, omdat je bang bent dat je je de volgende dag zo slap als een vaatdoek voelt? Sommigen hoeven niet te piekeren.

Want de een kan beter tegen een korte nacht dan de ander, blijkt. En dat heeft weer allemaal te maken met je sterrenbeeld.

Mensen met één van deze drie sterrenbeelden kunnen namelijk prima functioneren met wat minder slaap:

Ram (21 maart – 20 april)

Rammen zijn avontuurlijk en van nature erg energiek. Ze zitten altijd bomvol ideeën, plannen en activiteiten. Een volle agenda? Daar kijken ze niet van op. En daar doen ze ook niet moeilijk om. Een nachtje wakker liggen is dan ook geen probleem: ze krijgen alsnog alles af die dag wat ze af willen maken. Ze zijn enthousiast en staan te trappelen om nieuwe dingen uit te proberen. Ze doen er alles aan om hun doelen te halen. Slaap of geen slaap.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn moedig en dominant én weten goed wat ze willen. En dat krijgen ze ook. Ze laten zich niet snel uit het veld slaan als ze eens wat minder slaap krijgen. Goed, ze kunnen soms wat koppig zijn, maar ze zijn ook ambitieus en menslievend. Ze hebben wat minder slaap nodig dan anderen: ze doen wat ze moeten doen en doen dat ook nog eens met een dosis liefde. En als ze eens een keer moe zijn, dan maakt dat niet uit.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbokken zijn gedisciplineerd, verantwoordelijk en jagen altijd een doel na. Ze willen elke dag weer iets moois bereiken, iets afmaken, iets halen. Dat maakt ze leergierig en actief: ze zijn altijd bezig. Ze zijn altijd op zoek. En daar maken ze energie voor: of ze nou slecht slapen of niet. Het zijn bovendien echte levensgenieters en vinden mokken en klagen maar zonde van hun tijd.

Dus heb je een rotnacht achter de rug waarin je tig schaapjes moest tellen? Geen zorgen. Jij kan dit.

Bron: Viva, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Nieuws

Dit is dus het perfecte excuus om nóg meer frikandellen te eten

Gepubliceerd

op

Door

Hoewel een frikandel niet het gezondste stukje vlees is dat er bestaat, hoef je je zeker niet slecht te voelen als je er eentje eet. Sterker nog: je mag best een beetje trots op jezelf zijn! Frikandellen zijn volgens Peter Koolmees, hoogleraar veterinaire volksgezondheid aan de Universiteit van Utrecht, namelijk een hartstikke duurzaam product.

Eigenlijk ben je dus hartstikke goed bezig als je regelmatig een frikandel eet.

Botdeeltjes

Wat een frikandel zo duurzaam maakt, zijn de ingrediënten. Frikandellen zijn namelijk gemaakt van separatorvlees. Dit is vlees dat achterblijft op de botten na het slachten en lossnijden van het vlees. Wanneer dit vlees door een machine gaat, komen er ook nog allemaal botdeeltjes mee. Deze botrestanten zouden normaal gesproken in het afval belanden, maar worden nu dus alsnog gebruikt waardoor slachtdieren vrijwel volledig verwerkt kunnen worden.

Trots op ons kikkerlandje

Echt smakelijk klinkt dit natuurlijk niet, maar we mogen best trots zijn op deze manier van vleesverwerking. Ons land blijkt namelijk een voorloper te zijn op het gebied van de separatormachines, waardoor we verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk deel separatorvlees dat voor de rest van de wereld wordt geproduceerd.

Zo slecht nog niet…

Deze voorsprong hebben we volgens Koolmees te danken aan de calvinistische zuinigheid en het gebrek aan een Bourgondische eetcultuur. Wij vinden het nu eenmaal prima om vlees uit de muur te trekken en kunnen intens genieten van een gehaktbal. En zo heel ongezond is dit niet: de producten met separatorvlees zijn rijk aan calcium, ijzer en eiwitten. Lekker blijven eten dus, die frikandellen!

Bron | Volkskrant, Margriet Beeld | iStock

Lees verder

Nieuws

Waarom dit rijtjeshuis in Amsterdam hét gesprek van de dag was

Gepubliceerd

op

Door

Dat de huizenprijzen in Amsterdam de pan uit stijgen, is geen geheim. Toch blijft het fascinerend om te zien wat je vandaag de dag voor een bedrag van 1,5 miljoen euro in Amsterdam kan krijgen. Een oplettende Twitteraar ontdekte namelijk een ‘doodnormaal’ rijtjeshuis met een vraagprijs van 1.450.000 euro.

Hoewel de binnenkant van de tussenwoning er heel mooi uitziet en de ‘zonnige en ruime’ achtertuin vrij uniek is voor Amsterdamse begrippen, vinden mensen de vraagprijs toch een tikkeltje aan de hoge kant.

Mooi opgeknapt

De woning staat in een populaire buurt in Amsterdam-Zuid, waar eengezinswoningen schaars zijn. Er geldt een erfpacht op de woning die af te kopen is voor 135.000 euro. Dit betekent dat de grond nog niet eens bij de prijs is inbegrepen. Daar staat wel weer tegenover dat het huis erg ruim is (144 vierkante meter) en beschikt over een nieuwe badkamer en keuken. De achtertuin is maar liefst vijftien meter diep en geeft ook nog eens toegang tot een eigen garage. Foto’s van het huis kun je hier zien.

Te duur?

Hoewel veel mensen de vraagprijs belachelijk vinden, is de kans groot dat de huidige eigenaars een soortgelijk bedrag zullen ontvangen. Er stond namelijk niet zo heel lang geleden een woning in dezelfde straat te koop voor 1.495.000 euro. Deze woning werd uiteindelijk voor bijna die prijs verkocht (50.000 euro minder).

Bron | Funda, Twitter, Margriet Beeld | iStock, Funda

Lees verder

Nieuws

23 Redenen waarom hockey een geweldige sport is dus

Gepubliceerd

op

Door

Heb je op hockey gezeten of wil je het graag? Lees dan vooral even deze 23 redenen waarom hockey zo fantastisch is:

1. Hockey wordt steeds meer een vrouwensport.

2. De enige karaktereigenschap die een hockeyer nodig heeft is een diehard zijn.

3. Hockey wordt vrijwel nooit afgelast.

4. Het kan er hard aan toe gaan op het veld.

5. De bal wil je echt niet tegen je aan krijgen..

6. Strafcorners kunnen ook erg gevaarlijk zijn..

7. Na de wedstrijd zijn je enkels bont en blauw.

8. Een hockeyer is behendig.

9. Alles draait om balbehandeling, niet iedereen kan zomaar hockeyen.

10. Niets overtreft een perfecte backhand.

11. Het spel is razendsnel, er gebeurt altijd wel iets.

12. Het gaat er eerlijk aan toe doordat er mensen meekijken op camerabeelden.

13. Hockey is spannend tot de laatste minuut.

14. Een strafbal is altijd spectaculair.

15. De shootouts vanaf de 23 meterlijn zijn zenuwslopend.

16. Na de wedstrijd met z’n allen lekker stinken in het clubhuis.

17. Op hockeykamp gaan was een hele belevenis.

18. Wat dacht je van (inter)nationale toernooien?

19. Jawel, de bekende hockeyfeesten!

20. Je hebt vrijwel nooit grasvlekken in je sportoutfit.

21. Geschaafde knieën dan weer wel.

22. Door Hockey heeft Nederland regelmatig wat te vieren gehad.

23. Enne, wat dacht je van die leuke rokjes!

Bron: Upcoming, Grazia Beeld: iStock

Lees verder

Trending